lördag 28 oktober 2017

Helt klart skulle - Tag


Vargnatts bokhylla gjorde en tag alldeles nyligen och eftersom det kommer bli tunnsått med recensioner på ett tag, då jag bl.a. läser en tegelsten av Diana Gabaldon, får jag hitta på andra roliga saker att lägga ut. (Ni får ursäkta om rubriker och övrigt inte är riktigt samma genom inlägget. Jag och blogger är inte riktigt överens...)


1. En bok som helt klart skulle ha en uppföljare:
The Handmaid's tale av Margaret Atwood, för vad hände egentligen... Jag är nyfiken!

2. En bok som helt klart skulle ha en spin off-serie:

Har ofta svårt för spin off-serier, de blir oftast inte lika bra som originalet. Men kanske Gregor-serien av Suzanne Collins.

3. En författare som helt klart skulle ha skrivit fler böcker:

Jag har sagt det förut och säger det igen, jag hade önskat fler böcker om Sebastian Bergman av Hjort och Rosenfeldt!!!4. En karaktär som helt klart skulle ha blivit tillsammans med någon annan:

Har ni läst After-serien av Anna Todd? Nu ska det erkännas att jag bara läste första boken, och fler lär det inte bli. Riktigt kasst förhållande, hon skulle ha blivit ihop med någon annan.5. En bok som helt klart skulle ha slutat annorlunda:

Jag är fortfarande, efter flera år, besviken på hur Divergent-triologon slutade. Hade velat ha hela sista boken annorlunda, men framför allt slutet.6. En bok som helt klart skulle ha ett filmkontrakt:

Jag håller med Vargnatts bokhylla på den här. Odinsbarn!7. En bok som helt klart skulle ha ett seriekontrakt:

Mistborn har jag bara läst de två första böckerna. Men det skulle kunna bli något.8. En bok som helt klart skulle ha varit skriven ur endast ett perspektiv:

Igen... Alligient. Gillade inte alls Fours perspektiv eller den personen han blev där.


9. En bok som helt klart skulle byta omslag:

John Green har kommit ut med en ny bok. Varken det Engelska eller Svenska omslaget ligger i min smak. Det lockar inte till läsning.


10. En bok som helt klart skulle behållit sitt originalomslag:


Månkrönikan... Det finns en del som stör mig här. De två första böckerna gavs ut med originalomslag på svenska. De köpte jag och slukade, det var omslaget som lockade mig. Sen tog Modernista över utgivningen och BYTTE omslag 🤦 Väldigt tragisk händelse i svenska bokvärlden, enligt mig. Sen ger de INTE UT sista boken i serien överhuvudtaget 🤦🤦 Men böckerna är bra (har dock inte läst sista än)


11. En serie eller författare som helt klart skulle slutat efter en bok:

Livet efter dig behövde verkligen inte bli en duologi. Den första boken räckte gott, även om jag inte kunde låta bli att läsa Arvet efter dig av Jojo Moyes.

2 kommentarer:

  1. Jag har läst Livet efter dig men inte Arvet efter dig. Håller nämligen med dig om att Livet efter dig klarar sig väldigt bra som ensam bok så ser ingen anledning att läsa nästa :P.

    SvaraRadera