måndag 27 mars 2017

Barnboksfemman v. 12

Barnboksfemman fungerar så att barnboksbloggen varje vecka presenterar ett tema och sedan är tanken att man ska skriva om fem barn- eller ungdomsböcker som man förknippar med detta tema.
V. 12 är temat filmatiseringar, ungdomsböcker som ännu inte är filmatiserade, men som du gärna skulle vilja se som film. 
Jag kör helt enkelt hela ungdomstriologier jag vill se som filmer. 


The Ascendance Trilogy av  Jennifer A.Nielsen


 1.   The False Prince 
 2.  Runaway King 
 3.  The Shadow Throne 
Kungafamiljen är död under mystiska omständigheter. För att ena landet inför hotet om ett inbördeskrig, försöker adelsmannen Conner att lära upp några barnhemspojkar till att föreställa den försvunne prinsen. Tre pojkar får träna och tävla om platsen, med vetskapen om att de som inte vinner lär inte heller få behålla livet. Perfekt dramatik för film! Böckerna finns tyvärr inte på svenska

The Remnant Chronicles av Mary E. Pearson


 1.  The Kiss of Deception
 2.  The Heart of Betrayal, 
 3.  The Beauty of Darkness 
Prinsessan Lia rymmer hemifrån på sin bröllopsdag, då hennes äktenskap är arrangerat för att skapa en allians mellan hennes fars kungadöme och ett närliggande kungadöme. Hon vägrar vara som en soldat i hennes fars arme och bara foga sig. Hon vill gifta sig av kärlek och ha ett nytt liv där hon inte styrs av tradition och plikter. Hon flyr till en liten by vid havet och får där jobb på ett värdshus. Men många letar efter henne och alltför snart hinner hennes liv ikapp henne. Äventyr, dramatiska miljöer och kärlek, perfekt för film. Finns tyvärr inte heller på Svenska.


Korpringarna av Siri Pettersen 

 1.  Odinsbarn
 2.  Röta, 
 3. Kraften 
Hirka växer upp som svanslös, vargen tog den när hon var liten, har hennes far berättat för henne. Men när hon är 15 år får hon reda på sanningen, hon har aldrig haft någon svans, hon är ett odinsbarn, någon som för med sig röta. Hennes liv förändras drastiskt och hon dras in i en maktkamp i ett land på väg mot krig. Så bra filmmaterial, men det kräver en bra produktion.

Talon av Julie Kagawa

 1.  Talon
 2.  Rogue
 3.  Soldier 
För länge sedan lyckades Sankt Görans Orden utrota nästan alla drakar. De få som blev kvar gömde sig genom att anta mänsklig form och har sedan dess levt bland människorna. Långsamt har de blivit allt fler, allt starkare, allt listigare. De har skapat Talon, en världsomspännande organisation som samlar alla drakar, och är nu redo att överta makten från människorna.

Ember och Dante Hill är två unga drakar som vuxit upp som bror och syster i Talons hemliga anläggning. De har tränats och förberetts för att kunna infiltrera det mänskliga samhället, och som slutprov placeras de i strandstaden Crescent Beach. Ember är nyfiken på tonårslivet och längtar efter att få uppleva en sommar i frihet innan hon tilldelas sin slutgiltiga plats i Talons organisation. Men så dyker plötsligt en laglös drake upp och ifrågasätter allt Ember lärt sig.

Garret Xavier Sebastian är bara sjutton år, men redan en ärrad drakdödare. Som soldat i Sankt Görans Orden är hans uppdrag att eliminera alla drakar särskilt de unga. Nu skickas han till Crescent Beach på ett uppdrag: att undersöka två eventuella Talon-agenter och eliminera dem. Men först måste han vara helt säker på att de verkligen är drakar, och med Ember Hill är ingenting säkert. Embers mod, självförtroende och vilja ställer allt Garret lärt sig på ända. Hur mycket är han villig att ge upp för att få reda på sanningen om drakarna?
Vem vill inte har en bra drakfilm...

De utvalda av Kristin Cashore

 1. Tankeläsaren
 2. Monstrets dotter
 3. Hemligheternas rike
Första boken handlar om artonåriga Katsa. Hon lever i en värld med sju kungadömen, där vissa ovanliga barn föds som så kallade "särlingar", med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Katsas gåva är dödandets gåva, så hon har vuxit upp vid kungens hov och utnyttjas som torped. Hon skickas ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender.

Allt förändras när hon möter den unge prins Po, som också är en särling. Han har tankeläsandets gåva. Kärlek uppstår, och tillsammans ger de sig ut för att störta en ondskefull kung. De upptäcker också oanade sanningar om sig själva - har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat ...? Och hur ska de kunna störta en kung som har gåvan att kontrollera andra människor? De två andra följer andra karaktärer osammanhängande värld. Hur bra som helst och ses gärna som film.

De här filmerna skulle jag gärna se på bio, men de kräver mycket arbete och mycket pengar då de måste göras på rätt sätt. Man kan ju alltid hoppas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar