fredag 2 juni 2017

Legion, Julie Kagawa

Titel: Legion
Originaltitel: Legion
Serie: Talon #4
Författare: Julie Kagawa
Utgivningsår: 2017
Förlag: Blackstone Audio
Sidor/tid: 11 timmar 48 minuter
Genre: urban fantasy, drakar, ungdom
Språk: Engelska

Lyssnat på Storytel
Inläsare: ?

Handling:
Draken Ember Hill trodde aldrig att hon skulle kunna bli kär - allra minst i en människa och före detta drakdödare!

När Garret Xavier Sebastian dör vid hennes fötter är förlusten enorm. Och i samband med hans död avslöjas ett omfattande förräderi: Inget hon lärt sig av drakorganisationen Talon har varit sant. Vare sig om människorna, om rebellerna, eller om sig själv och vad hon är kapabel att göra och känna.

Mitt i sin djupaste sorg svär Ember att strida mot rebellerna mot drakdödarna i Sankt Görans Orden, och mot sin egen tvillingbror Dante - Talons nästa ledare - som är erdo att släppa lös det största hot drakvärlden skådat. (Bokus)


Mina tankar:
Detta är fjärde boken i Julie Kagawas Talon-serie. När jag läste tredje boken, trodde jag att det var den sista, men tji fick jag. Nu när jag läste fjärde trodde jag att det skulle vara den sista, men tji fick jag igen, det kommer en femte nästa år. Undrar om det är den sista? Serien består hittills av Talon (Drakarna), Rogue (Rebellerna), Soldier (Soldaterna), och Legion (Legionen kommer i Augusti)

De två första böckerna tyckte jag riktigt mycket om. De var spännande och nya. Spänningen ala Romeo och Julia mellan de olika karaktärerna är gammalt som gatan, men gav spänning i och förväntningar. Det var oväntade vändningar och karaktärer var värdiga att lära känna. 

Tredje boken nådde inte riktigt lika högt, det mesta kändes lite dammigare och nu i fjärde boken travar det liksom bara på. Det känns lite utdraget och händer inte så mycket nytt, det är mest mer av samma. 

Kärleksrelationen eller triangeldramat finns det ingen kemi kvar i längre. Man bara... hallå, bestäm er någon gång! Det är fortfarande rätt okej läsning, men inte så mycket mer. Började med betyget knappa 3,5, men sänker faktiskt till 3 och börjar fundera över om jag verkligen kommer fortsätta på nästa bok när den kommer ut. 

Förmodligen kommer jag köpa alla böcker när de kommer ut på svenska, just för att jag tycker de är så snygga i bokhyllan. Så då måste jag ju läsa boken, men vi kan ju hoppas att nästa är sista boken i serien.

Summering: Tycker det är synd att jag inte tyckte mer om den än vad jag gjorde.

Rekommenderas till:

De som värdesätter snygga böcker i bokhyllan 😉

Betyg: 3/5

Går att köpa på cdon.comAdlibris.comBokus.com
Läs om boken på goodreads

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Undrar när den femte boken kommer ut, har du nån aning om det??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror den ganska nyligen har kommit ut på engelska och jag har varit inne på Harper Collins hemsida, men hittar inget där om de kommer eller i så fall när de kommer att ge ut den femte.

   Radera