söndag 24 maj 2015

Helena, Starcrossed, Josephine Angelini


Den här boken har jag haft länge utan att läsa den. Råkade köpa ett andra exemplar på bokrean, fast med annat utseende... Då kan man ju börja undra, historien måste ju locka mig, varför inte bara läsa boken. Men det tog alltså fram till slutet av maj innan jag, lite motvilligt, tog upp boken och började läsa. Det kan ha varit ganska bra att jag inte var så positivt inställd till boken. Jag började med att leta fel och irritation skinnet och det fanns några få som jag kanske kunde hänga upp mig på, men rätt som det var så var jag fast. Jag kunde inte få nog, ville inte sluta läsa. Boken sög in mig i sin värld, precis som jag vill ha det, irritationsmoment glömda och förlåtna.

Summeringen kommer jag ta rätt från cdon.com för att inte missa något eller råkar "spoila" för mycket.


Helena Hamilton är extremt blyg. Så blyg att hon faktiskt mår fysiskt illa av att dra uppmärksamhet till sig. Problemet är att hon är 17 år, lång, blond, extremt bra på löpning och har ett ansikte som en gudinna skulle avundas henne. Som om inte detta skulle räcka för att få folk att glo på henne så händer det där med den nyinflyttade killen, Lucas Delos.Det första Helena känner när hon ser Lucas är ett starkt hat. Hon vill verkligen döda honom. Och hon får ett ganska bra grepp om hans hals när hon anfaller honom i skolkorridoren. 
Den pinsamma skolkorridorskatastrofen visar sig vara början på ett nytt liv för Helena, och hon är verkligen inte den hon trott sig vara.Men det är inte bara hon som bär på en stor hemlighet: När Helenas och Lucas känslor för varandra går från iskallt till stekhett visar det sig att deras liv är bundna till en tragedi som utspelade sig för flera tusen år sedan. Precis som Sköna Helena och Paris vid Troja är de ödesbestämda att starta ett krig för sin kärleks skull. Ett krig som kan förgöra världen.Trots att Helen och Lucas inser att de aldrig kan vara tillsammans, är de krafter som drar dem till varandra ännu starkare. Kan de trotsa det öde som står skrivet i stjärnorna?

Boken påminner lite om Twilight till vissa delar och har även inslag från Percy Jackson, med ättlingar från gudarna i grekiska mytologin, men inget av det har jag något emot. Boken är helt i min smak och visade sig vara en trilogi (naturligtvis),men som tur är finns alla delar redan ute och jag väntar med spänning på tvåan, Hades, som är beställd. Trean lyckades jag hitta i en bokhandel härom dagen, så snart kan jag fortsätta att läsa om Helena! Jag kan knappt vänta.Går att köpa på cdon.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar