söndag 16 april 2017

En olustig början, Lemony Snicket

Titel: En olustig början
Originaltitel: The bad beginning
Serie: Syskonen Baudelaires olycksaliga liv #1
Författare: Lemony Snicket
Utgivningsår: 1999
Förlag: Story Side
Sidor/tid: 
Genre: 9-12 år
Språk: Svenska

Lyssnat på Storytel
Inläsare: Johan Svensson

Handling:
Kära läsare! Jag är ledsen att behöva säga det, men boken du håller i din hand är mycket otrevlig. Den berättar en tragisk historia om tre olyckliga barn. Syskonen Baudelaire, Violet, Klaus och Sonny, är både trevliga och begåvade, men deras liv är fullt av olyckor och elände. Redan på bokens första sida, då barnen leker på stranden och får fruktansvärda nyheter, och vidare genom hela boken lurar olyckan över dem. Dessa olycksaliga barn verkar, likt magneter, dra till sig obehagliga händelser. Bara i denna första bok ställs de tre syskonen Baudelaire inför en girig och motbjudande skurk, kliande kläder, en fasansfull eldsvåda, en elak sammansvärjning med planer för att stjäla deras pengar och kall gröt till frukost. Det är min plikt att skriva ned dessa otrevliga berättelser om de olycksaliga syskonen Baudelaire, men det finns inget som hindrar dig från att köpa en trevlig bok med ett lyckligt slut i stället. Högaktningsfullt Lemony Snicket (Bokus)

Mina tankar:
Den här serien blev jag lite nyfiken på när Netflix gjorde en serie av den. Av någon anledning har jag missat denna serien total innan dess. Serien består av 13 böcker och handlar om tre syskon som bara råkar ut för elände och otur. Tänker bara göra en snabb summering av vad jag tyckte om boken.

Nu på barnens påsklov började jag och barnen lyssna tillsammans när vi satt och pärlade och pusslade. Det är ju en ganska ruskig historia egentligen. Barn som far illa, vuxna som beter sig som svin, men spännande. 

Stor SPOILER-VARNING!!!!
Jag vet att detta är spoiler men jag måste ändå få med denna detaljen här. Jag hade nämligen problem med gubben/Greven som tänkte tvinga ett av barnen att gifta sig med honom. Nu var det ju för att komma åt barnens pengar, men jag kände ändå en obehaglig avsmak och pedofilvarning.

Tyvärr hade vi lite svårt för inläsaren, men barnen var nöjda och vi hade en mysig stund tillsammans när vi lyssnade. Vi kommer troligtvis fortsätta att lyssna på serien

Rekommenderas till:

Perfekt högläsningsbok och "familjen lyssnar tillsammans bok"

Betyg: 3,5

Går att köpa på cdon.com (på engelska), Adlibris.com (ljudbok svenska), Bokus.com (ljudbok svenska)
Läs om boken på goodreads

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar