torsdag 16 juni 2022

Författare jag läst mest av del 1

 Jag kollade igenom Recensioner A-Ö för att se vilka författare jag läst mest från de senaste åren. Första inlägget på bloggen verkar ha varit i början på 2015 så i stort sett är det de författare jag läst de senaste 7-8 åren. Lite spännande är det att se vem som hamnar på listan.

12 stycken böcker
Sarah J. Maas 
Jag är egentligen inte förvånad att jag läst flest böcker av henne de senaste åren, då jag följt två av hennes serier som hon gett ut och hon producerar böcker i hög takt. Men det är ändå lite konstigt då hon egentligen inte är en favoritförfattare. Jag hängde helt enkelt på hypen och köpte och läste allt hon gav ut. Det gör jag dock inte längre och hennes Tron av glas-serie på 7 böcker är på väg att flytta ut härifrån. Hennes A Court of Thorns and Roses-serie får dock stanna kvar ett tag till samt hennes Catwoman - Soulstealer.



10 stycken böcker
Diana Gabaldon
Att jag läst en hel del av Gabaldon känns inte heller så konstigt då jag följt Outlanderserien i många år nu. Jag älskar hennes böcker om Jamie och Claire och var fast redan från första boken. De två senaste böckerna hon skrivit har dessutom varit så långa att man i Sverige valt att dela upp varje bok i två delar.




Kasie West
Kasie West skriver inte alls lika långa och tjocka böcker som Gabaldon. Här är det mer lätta tunna tonårsromansböcker. Dessa har jag slukat när jag behövt något lättläst och lättsmält. De senaste böckerna har jag inte tyckt varit lika bra, vilket innebär att det var ett tag sedan jag läste en West-bok. By Your Side och On the Fence är nog de jag gillat mest.



9 stycken böcker
Jussi Adler-Olsen
Avdelning Q-serien har än så länge nio böcker och dessa har jag läst. Jag kommer garanterat läsa den tionde också då detta är ett gäng som jag uppskattat att följa med när de löser brott. 

Holly Black
Jag har läst trilogierna Berörarna och The Folk of the Air av författaren samt Järnprovet som är ett samarbete med Cassandra Clare och de två första böckerna i Spidewickserien som är ett samarbete med Toni DiTerlizzi. Jag gillade Berörarna och The Folk of the Air mest, då de var väldigt underhållande och lättlästa.

Agatha Christie
Här har vi ju en stor favorit som jag garanterat kommer läsa mer av. Dels har jag flera böcker av henne som är olästa hemma i hyllan och sedan är det ju så att hon har skrivit så enormt många böcker att det kommer alltid finnas fler av henne att läsa. Jag har läst nio böcker av henne de senaste året, men också fyra noveller från Novellix. När jag var yngre läste jag gärna böcker av henne också, men de har jag inte riktigt koll på vilka det var.

Tove Jansson
Hennes Muminböcker ihop med Sommarboken ligger mig varmt om hjärtat. Är det fråga om vilka böcker jag läst om flest gånger av dem som är på denna listan, skulle hennes böcker vinna med hästlängder. Framför allt Sommaboken och Trollvinter är de som läses om och om igen.





7 stycken böcker
J. K Rowling
Böckerna om Harry Potter är sju stycken och dem har Stephen Fry läst upp för mig. Stephen Fry är en fantastisk inläsare och levandegör böckerna på ett underbart sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar